Forţele americane au efectuat un atac aerian asupra unor forţe siriene, în sudul ţării, unde acestea pregăteau poziţii de luptă într-o zonă protejată, au declarat oficiali americani pentru The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un tanc, un buldozer şi trupe au fost vizate în acest atac, în apropiere de localitatea Tanf, au precizat oficialii citaţi.

Însă era neclar dacă trupele erau ale Guvernului sirian sau dacă erau aliaţi ai acestuia.

Un oficial a declarat că forţe loiale regimului lui Bashar al-Assad au pătruns într-o zonă de ”dezescaladare” fără autorizaţie şi au fost considerate drept o ameninţare la adresa trupeloraliate Statelor Unite de acolo.

Atacul a fost efectuat în scop defensiv, în vederea protejării aliaţilor Statelor Unite, au subliniat oficialii citaţi.

Era neclar dacă în zonă se aflau trupe americane.

Aceşti oficial au solicitat protecţia anonimatului deoarece nu au fost autorizaţi să discute subiectul în mod public.

AL-ASSAD DISCUTĂ DESPRE O CONSOLIDARE A LUPTEI ÎMPOTRIVA STATULUI ISLAMIC CU IRAKUL

Pe de altă parte, preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a întâlnit cu un consilier irakian în domeniul securităţii naţionale pentru a discuta măsuri în vederea coordonării forţelor militare ale celor două ţări în campania împotriva terorismului, de-a lungul drontierei siriano-irakiene, potrivit agenţiei siriene de ştiri.

Al-Assad şi Faleh al-Fayad au discutat joi despre măsuri ”practice” vizând co consolidare a cooperării în lupta împotriva terorismului, potrivit Sana, care se referă prin această expresie la războiul împotriva Statului Islamic.

Cucerirea de la Statul Islamic a provinciei Deir Ezzor, bogată în petrol, situată de o parte şi alta a frontierei siriano-irakiene reprezintă o prioritate, au declarat oficiali sirieni.

O nouă ofensivă se află în curs în estul ţării, într-o zonă în care rebeli susţinuţi de Statele Unite luptă, de asemenea, împotriva Statului Islamic.

Pe de altă parte, gruparea jihadistă a lansat o ofensivă împotriva forţelor guvernamentale în centrul Siriei, în apropiere de o autostradă care asigură o legătură între Damasc şi Alep.

Potrivit Sana, trupe şi luptători proguvernamentali au respins atacul Statului Islamic asupra unor sate în provincia Hama.

Statul Islamic a cucerit mai multe poziţii de la armata siriană în zonă şi a ucis nouă militari, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omnului, un ONG cu sediul în Marea Britanie. Militari sirieni au lansat o contraofensivă susţinuţi de atacuri aeriene.

Televiziunea siriană a difuzat imagini cu două persoane rănite într-un bombardament al Statului Islamic asupra localităţii Salamiyeh.

Agenţia de propagadă a grupării jihadiste, Aamaq, a confirmat atacul, fără să ofere detalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.