Autorităţile americane îi avertizează pe profesioniştii din sănătate cu privire la o maladie inflamatorie rară, potenţială mortală, care afectează copiii şi care probabil are legătură cu covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Boala - denumită sindrom multiinflamator la copii (MIS-C) de către Centrele americane de prevenţie şi luptă împotriva maladiilor (CDC) - a fost semnalată prima oară la sfârşitul lui aprilie în Regatul Unit.

Aproximativ 100 de cazuri - şi cel puţin trei morţi - au fost raportate ulterior în statul New York.

”Prestatarii de îngrijiri care au tratat sau tratează pacienţi în vârstă de până în 21 de ani care corespund criteriilor (maladiei) MIS-C trebuie să semnaleze suspectarea unor cazuri Departamentului Sănătăţii local”, au subliniat joi CDC.

Aceste criterii sunt apariţia unor simptome precum febra şi inflamarea mai multor organe care necesită o spitalizare, imposibilitatea stabilirii unui diagnostic şi expunerea la covid-19 sau confirmarea bolii la pacient.

Medicii care seconfruntă cu această boală au observat simptime similare celor ale maladiei Kawasaki - un sindrom vascular care-i afectează pe copiii mici şi a căror cauză rămâne necunoscută.

Potrivit CDC, ipoteza acestei maladii este necesar să fie luată în calcul ”la orice moarte infantilă pentru care există proba infecţiei cu SARS-Cov-2”, numele noul coronavirus care cauzează maladia covid-19.

Apariţia acestor simprome inflamatorii pare să aibă loc la patru sau şase săptămâni după ce copilul a fost infectat cu virusul - după ce a dezvoltat deja anticorpi -, a declarat pentru AFP pediatrul Sunil Sood de la Centrul Medical pentru Copii Cohen din New York.

”Ei au virusul, corpul lor a luptat împotriva acestuia. Însă acum există acest răspuns imunitar amânat şi excesiv”, explică medicul.

Sporind şi mai mult misterul care înconjoară această boală, niciun caz de acest fel nu a fost raportat la copii în Asia - inclusiv în China, unde a apărut virusul în decembrie.

Unii observatori avansează că acest lucru are motive genetice, potrivit lui Sunil Sood.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.