Washingtonul a aprobat un contract de mentenanţă a flotei de elicoptere a Arabiei Saudite, primul contract încheiat cu regatul de la Golful Persic de când se află Joe Biden la putere, anunţă Departamentul de Stat american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest contract - care ar putea atinge 500 de milioane de dolari - este menit să asigure mentenanţa flotei saudite de elicoptere americane - elicoptere de atac de tip Apache şi Black Hawk - şi a unei viitoare flote de elicoptere de transport de tip Chinook, a precizat într-un comunicat diplomaţia americană.

Contractul implică trimiterea în Arabia Saudită a doi fincţionari americani şi a 350 de angajaţi ai unor subcontractori pe o perooadă de doi ani, precizează departamentul.

Preşedintele democrat Joe Biden, care a promis în campania electorală că-i va face ”să plătească” pe liderii saudiţi cu privire la responsabilitatea pe care o au în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi şi că-i va trata ca pe nişte ”paria”, a dispus, la începutul mandatului, o reexaminare a tuturor contractelor de înarmare încheiate de către predecesorul său republican Donald Trump cu Arabia Saudită.

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin şi-a anulat, săptămâna trecută, în ultimul moment, o vizită în Arabia Saudită, din cauză că nu se putea întâlni cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, supranumit MBS, care este în mod oficial ministrul saudit al Apărării.

MBS era interlocutorul privilegiat al lui Trump, însă Biden a anunţat că va comunica în mod direct cu regele Salman.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.