Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a îndemnat joi statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice să ”ofere rapid” o susţinere victimelor inundaţiilor din Ucraina, în cadrul unei reuniuni a Comisiei NATO-Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dmitro Kuleba a intervenit, în cursul acestei videoconferinţe, în faţa ambasadorilor celor 31 de state membre NATO, în cadrul unei reuniuni a Comisiei NATO-Ucraina, convocată la solicitarea sa.

Kuleba le-a prezentat aliaţilor informaţii despre distrugerea Barajului Kahovka, în sudul Ucrainei, şi nevoile în ajutorarea victimelor inundaţiilor, a anunţat Jens Stoltenberg în urma reuniunii.

Aliaţii şi-au exprimat ”solidaritatea puternică” cu Ucraina.

Mulţi dintre ei furnizează deja Ucrainei materal de primă intervenţie - filtre de apă, pompe, generatoare şi echipamente pentru adpostire, anunţă NATO.

PESTE 20.000 DE CONSUMATORI, FĂRĂ CURENT ÎN REGIUNEA HERSON

Pe de altă parte, ”Din cauza exploziei de la Centrala Hidroelectrică Kahovka, provocată de ocupanţi, şi a inundaţiilor provocate de aceasta, în sudul ţării persistă o situaţie de urgenţă”, a anunţat ministerul ucrainean al Energiei.

”Aproape 20.129 de consumatori nu au electricitate”, a anunţat ministerul.

”În pofida tuturor provocărilor, sistemul energetic al Ucrainei este stabil. Nu există o penurie de electricitate. Ar putea exista dificultăţi în stabilirea unei alimentări cu electricitate stabilă a consumatorilor din teritoriile adiacente catastrofei”, anunţă ministerul pe site.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.