Şefii de stat şi de guvere ai celor 29 de state membre NATO au convenit să înfiinţeze un comitet de experţi care să analizeze procesul luării deciziilor politice, după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat o ”moarte cerebrală” a blocului militar occidental, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei au convenit în cadrul summitului NATO, la periferia Londrei, ca un ”proces de reflecţie” cu privire la strategia Alianţei să aibă loc sub conducrea secretarului general Jens Stoltenberg, au anunţat ei într-un comunicat.

Germania şi Franţa au sugerat modalităţi de abordarea a acestei probleme, după ce Macron s-a pâns cu privire la decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage trupele americane din nordul Siriei, considerată o undă verde a invaziei Turciei.

Nici Statele Unite şi nici Turcia nu s-au consultat cu ceilalţi membri ai NATO în luarea acestor decizii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.