Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg îndeamnă sâmbătă Ucraina şi pe aliaţii acesteia, într-un mesaj înregistrat, ”să nu-şi piardă speranţa”, la marcarea a doi ani de la invazia acestei ţări de către preşedintele rus Vladimir Putin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Situaţia pe câmpul de luptă rămîne extrem de dificilă”, recunoaşte seceretarul general al NATO.

”Obiectivul preşedintelui (rus Vladimir) Putin de a domina Ucraina nu s-a schimbat. Nimic nu arată că se pregăteşte de pace”, declară el.

”Însă nu trebuie să ne pierdem speranţa. Ucraina a dat dovadă în multe rânduri de capacităţi remarcabile şi şi-a demonstrat hotărârea aprigă”, subliniază Jens Stoltenberg în acest mesaj video postat pe site-ul NATO.

Marcarea a doi ani de război are loc în contextul în care trupele ucrainene, subechipate, luptă să menţină linia frontului şi în care persistă incertitudini cu privire la susţinerea Statelor Unite, unde nou ajutor destinat Kievului este blocat în Congres.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.