Miniştrii de Externe ai statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice au ajuns la un "consens larg" asupra unei noi reuniuni cu Rusia înainte de Summitul NATO de la Varşovia, prevăzut în iulie, a anunţat vineri secretarul general Jens Stoltenberg, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şefii diplomaţiilor au convenit la un dineu, joi seara, asupra unei "duble abordări" faţă de Moscova, şi anume continuarea atât a consolidării apărării NATO faţă de ceea ce ei denunţă drept o ameninţare rusă, cât şi a unui dialog cu Kremlinul, a declarat secretarul general.

Miniştrii "sunt cu toţii de acord că, în situaţia actuală, avem nevoie de platformă (precum) Consiliul NATO-Rusia în vederea transparenţei şi predictibilităţii", a adăugat Stoltenberg.

Consiliul, creat în 2002, când relaţiile între Alianţă şi Moscova erau mai bune, s-a reunit luna trecută pentru prima dată în ultimii doi ani.

Însă această reuniune nu a reuşit să apropie Rusia şi Alianţa condusă de Statele Unite, inamice de pe vremea Războiului Rece.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...