Preşedintele ru Vladimir Putin l-a decorat luni pe actorul american Steven Seagal, un fost star de la Hollywood care a devenit în ultimii ani un apărător activ al liderului de la Kremlin şi, în ultima vreme, al războiului rus din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Putin a semnat un decret prin care îi acordă ”Ordinul Prieteniei” actorului, pentru ”marea sa contribuţie la dezvoltarea cooperării culturale şi umanitare internţaionale”, se arată în acest document, publicat pe site-ul juridic oficial al Guvernului rus.

Steven Seagal, în vârstă de 70 de ani, un specialist aikido, a fost una dintre vedetele cinematografului de acţiune american din anii '80 şi '90.

După ce cariera i-a intrat în declin, acest actor originar din Lansing, în statul Michigan, s-a apropiat treptat de lideri autoritarişti, mai ales de cel de la Kremlin.

În 2016, el a primit un paşaport rusesc din mâna lui Putin, dar şi-a păstrat cetăţenia americană.

Instalat de atunci în Rusia, el a intrat, în 2021, într-un partid naţionalist rus.

În august, Steven Seagal s-a dus în estul Ucrainei, pentru a se întâlni cu liderul separatist prorus din Doneţk Denis Puşilin şi a-şi exprima susşinerea faţă de separatişti.

El a vizitat atunci Închisoarea Olenivka, situată în apropiere de Doneţk, unde zeci de prizonieri ucraineni au murit într-o explozie în acea vară.

La împlinirea vârstei de 70 de ani de către Vladimir Putin, Steven Seagal a înregistrat un videoclip de susţinere a preşedintelui rus, pe care l-a catalogat drept ”unul dintre cei mai mari lideri din lume”.

”Sper cu adevărat şi mă rog să primească susţinerea, dragostea şi respectul de care are nevoie. Şi ca toate necazurile actuale să se temrine în curând şi să trăim într-o lume a păcii”, declara Seagal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.