Două milioane de persoane din Statele Unite au fost contaminate cu noul coronavirus, potrivit Universităţii Johns Hopkins (JHU), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Covid-19 a ucis 112.900 de oameni în Statele Unite, cea mai îndoliată ţară din lume.

La nivel naţional, bilanţul zilnic alcontaminărilor creşte uşor, după cinci săptămâni de scădere, potrivit unei analize Reuters.

O parte a acestei creşteri are drept cauză o creştere a numărului testelor, care a atins la 5 iunie un record, de 545.690 de teste într-o singură zi, dar care a scăzut de atunci, potrivit proiectului COVID-Tracking.

Această creştere recentă a numărului de cazuri poate avea legătură cu o ridicare a izolării în ţară.

Iar importante manifestaţii în semn de protest faţă de moartea lui George Floyd, la 25 mai, ar putea antrena o nouă creştere a bilanţului contaminărilor în săptămânile următoare, în contextul în care nu s-a respectat distanţarea socială.

În iunie s-au înregistrat în medie 21.000 de contaminări zilnic, după ce în aprilie s-au înregistrat 30.000, iar în mai 23.000, potrivit unui bilanţ întocmit de Reuters.

PENCE: MANIFESTAŢIILE ANTIRARISTE NU AU CRESCUT CONTAMINAREA

Pe de altă parte, vicepreşedintele american Mike Pence consideră că nimic nu arată, în prezent, că manifestaţiile din ultimele două săptămâni împotriva rasismului şi violenţelor poliţiei din Statele Unite au cauzat o creştere a contaminărilor cu noul coronavirus, relatează Reuters.

”Ceea ce vă pot spune este că, la ora actuală, nu constatăm o creştere a cazurilor noi, la aproape două săptămâni de la organizarea primelor manifestaţii”, a declarat miercuri pentru Fox Business. vicepreşedintele american.

”Multe persoane purtau mască şi respectau distanţarea socială la manifestaţii”, a adăugat el.

Consilierul casei Albe în boli infecţioase Anthony Fauci îşi exprima îngrijorarea, cu puţin mai înainte la ABC News, faţă de organizarea unor manifestaţii în plină criză sanitară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.