Statele membre ale Uniunii Europene (UE) au decis miercuri să le permită refugiaţilor ucraineni să schimbe - fără comision - până la 10.000 de grivne (aproxmativ 310 euro) în moneda ţării în care s-au refugiat, anunţă miercuri Consiliul European, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Europeană (CE) a recomandat la 1 aprilie să se implementeze dispozitive naţionale prin care să se permită shimbarea grivnei în monede naţionale din UE, în contextul în care numeroase bănci refuză deviza ucraineană.

Un acord la care au ajuns miercuri ambasadorii statelor membre UE, la Bruxelles, a fost supus validării capitalelor europene.

Această măsură urmează să intre în vigoare la 19 aprlie.

”Obiectivul este o susţinere şi mai mare a refugiaţilor care se confruntă cu dificultăţi în a-şi schimba banii în monede din UE”, anunţă într-un comunicat Consiliul European, care reprezintă statle membre UE.

O grivnă ucraineană valora miercuri 0,16 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.