Autorităţile din oraşul Habarovsk, din estul Rusiei, au declarat stare de urgenţă într-o zonă în care a fost descoperită o "sursă de radiaţii", a anunţat vineri agenţia rusă de presă TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au fost detectate niveluri ridicate de radiaţii în apropierea unui stâlp de electricitate aflat la aproximativ 2,5 km de clădirile rezidenţiale.

"O creştere a fondului natural de radiaţii a fost înregistrată în zona străzilor Suvorova şi Sidorenko din Habarovsk. În această zonă a fost introdusă starea de urgenţă. Compania specializată Radon din Habarovsk a organizat acţiuni pentru a determina natura sursei, îndepărtarea, transportul şi îngroparea acesteia", afirmă agenţia oficială de presă.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Nivelurile de radiaţii vor fi monitorizate în următoarele două zile. 

Potrivit TASS, nimeni nu a fost rănit sau expus la radiaţii până în prezent. TASS citează filiala locală a organismului de supraveghere a siguranţei consumatorilor din Rusia, care a declarat că "nu există nicio ameninţare pentru sănătatea cetăţenilor".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.