Spania a anunţat, sâmbătă, că va trimite 14 avioane de vânătoare în România şi Bulgaria pentru întărirea prezenţei militare în flancul de est al NATO, în contextul războiului din Ucraina, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Madridul va trimite şase avioane Eurofighter şi 130 de militari în Bulgaria, în perioada cuprinsă între jumătatea lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie, pentru a pregăti forţele locale, a precizat Ministerul spaniol al Apărării.

În România, vor fi trimise de către Spania opt avioane F18M şi 130 de soldaţi, în perioada decembrie 2022 – martie 2023, ca parte a strategiei NATO “reacţie şi descurajare”.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, i-a mulţumit Spaniei pentru “răspunsul foarte, foarte rapid” la ceaa mai recentă solicitare a Ucrainei cu privire la sisteme de apărare aeriană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.