Spania - care se confruntă cu ameninţarea independenţei Cataloniei - se opune oricărei negocieri a Uniunii Europene cu Scoţia, a declarat miercuri, la Bruxelles, premierul spaniol în exerciţiu Mariano Rajoy, la finalul unei reuniuni a Celor 27 consacrate post-Brexitului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Guvernul spaniol se opune ca orice negociere să fie purtată cu oricine altcineva în afară de Guvernul Regatului Unit", a spus Rajoy într-o conferinţă de presă.

"Tratatele (europene) sunt împotrivă. Dacă Regatul Unit pleacă, Scoţia va pleca din istituţiile Uniunii Europene", a argumentat şeful în exerciţiu al Guvernului de la Madrid.

"Regatul Unit pleacă şi, odată cu el, toţi cei care fac parte din regatul Unit", a insistat Rajoy.

Liderul Partidului Popular (PP, conservator) a ieşit întărit din noile alegeri legislative organizate duminică, dar nu a putut obţine o majoritate absolută.

La Barcelona, separatiştii sunt majoritari în Parlamentul catalan, în urma alegerilor regionale din septembrie 2015.

Ei au fost aleşi în baza unui program care are în centru o foaie de parcurs către independenţă - în 18 luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.