Ducesa de Cornwall se plasează luni în carantină, în urma unui test pozitiv covid-19, anunţă Clarence House, după ce soţul său, prinţul Charles, a fost testat pozitiv covid-19 joi, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camilla, în vârsră de 74 de ani, a continuat să participe la o serie de evenumente de joi, după ce a fost testată negativ covid-19.

Prinţul Charles s-a întâlnit cu regina Elizabeth a II-a cu două zile înainte de testare, însă surse anunţau joi că regina nu prezenta simptome de covid-19.

Un purtător de cuvânt al Clarence House a anunţat că cei doi vor urma prevederle guvernamentale.

Este pentru prima oară când ducesa se îmbolnăveşte de covid-19, în timp ce prinţul s-a îmbolnăvit a doua oară.

Ducesa se declara, joi, ”din fericire negativă” covid-19, la o vizită la Thames Valley Partnership, în Buckinghamshire. Ea a anunţat că a făcut teste covid-19 ”de multe ori”.

Camilla a efectuat, de asemenea, o vizită la Haven Paddington Sexual Assault Referral Centre, în vestul Londrei, unde a inauguart o bucătărie comunitară Nourish Hub la Shepherd's Bush.

Charles, în vârstă de 73 de ani, s-a întâlnit cu regina la Castelul Windsor, unde s-a întâlnit cu persoane recompensate pe o listă.

Palatul Buckingham nu a anunţat, de atunci, dacă Elizabeth a II-a a fost testată pozitiv sau negativ covid-19, invocând confidenţialitatea medicală.

Persoanele care prezintă simptome de covid-19 sunt îndemnate să anunţe persoanele cu care s-au aflat în contact în ultimele 48 de ore.

În Anglia, cazurile de contact complet vaccinate sunt obligate să se testeze zilnic timp de o săptămână şi se plasează în carantină doar dacă rezultatul este pozitiv.

Camilla urmează să se plaseze în carantină timp de zece zile, însă poate ieşi din carantină mai devreme, în cazul în care prezintă un test negativ covid-19 în zua a cincea şi în ziua a şasea a carantinei.

Ea a fost testată pozitiv covid-19 la o săptămână după ce regina Elzabeth a II-a şi-a exprimat dorinţa ca ducesa de Cornwall să devină regină consortă atunci când prinţul Charles devine rege.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.