Sistemul Naţional britanic al Sănătăţii (NHS) s-a restabilit în urma perturbărilor provocate de în urma atacului cibernetic la nivel mondial, iar 97% din trusturile NHS ”funcţionează normal” în prezent, a anunţat sâmbătă ministrul britanic de Interne Amber Rudd, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patruzeci şi opt din cele 248 de trusturi NHS din Anglia au fost afectate în atacul de vineri, a anunţat Rudd în urma unei reuniuni a Comitetului de reacţie în caz de crize COBRA.

Doar şase dintre aceste 48 de trusturi nu funcţionează normal în prezent, a precizat ea.

”Răspunsul a fost de fapt foarte bun”, a apreciat ministrul.

”Noi credem că avem pregătirea potrivită şi planurile potrivite pentru următoarele câteva zile pentru a ne asigura că limităm impactul să avanseze”, a adăugat ea.

Rudd a declarat anterior că Guvernul britanic nu ştie cinse se află în spatele atacului, care a afectat de asemenea unele companii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.