Cemerele Senatului şi a Reprezentanţilor sunt curăţate, în urma incidentelor de miercuri, astfel ca legislatorii să poată relua sesiunea în jurul orei 20:00 (ora României 03:00), a declarat pentru CNN o sursă de la Capitoliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu este clar cât timp vor continua în această noapte procedurile.

Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, a transmis o scrisoare colegilor ei în care a anunţat că liderii Congresului american au decis să reia sesiunea pentru certificarea victoriei preşedintelui ales Joe Biden odată ce Capitoliul este verificat.

La această oră, în zona Capitoliului - în ciuda restricţiei de circulaţie impuse de primarul Washington DC - se aflau câteva zeci de protestatari, înconjuraţi de forţele de ordine.

Sute de manifestanţi, susţinători ai lui Trump, au pătruns în Capitoliu şi mai multe clădiri din complex au fost evacuate. În confruntările cu poliţia au rezultat mai mulţi răniţi şi câteva zeci de persoane au fost reţinute. O persoană a murit împuşcată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.