Organizaţia iraniană pentru Energie Atomică (OIEA) a anunţat că un server de mesagerie electronică a uneia dintre filialele sale a fost ţinta unui atac cibernetic venit din altă ţară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

OIEA a precizat că în urma atacului în social media a fost postat conţinutul anumitor mesaje luate prin accesul neautorizat în sistemul de mesagerie electronică.

Mesajele respective conţineau elemente tehnice şi erau discuţii normale. “Scopul acestor acte ilegale este atragerea atenţiei opiniei publice prin “operaţiuni psihologice fără valoare”, a menţionat agenţia.

Atacul cibernetic a avut loc în contextul manifestaţiilor din Iran declanşate de moartea la 16 septembrie a Mahsei Amini, o kurdă iraniană de 22 de ani, care a decedat la trei zile după ce a fost arestată la Teheran de Poliţia Moravurilor, din cauza unei infracţiuni a codului vestimentar strict prin care fermeile sunt obligate să poarte vălul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.