Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat marţi că ”nu are rost” să menţină nivelul actual de prezenţă diplomatică a ţării în Occident, deoarece ”Europa a decis să se închidă şi să oprească orice cooperare economică”, relatează agenţia de presă rusă RIA Novosti, citată de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu are sens şi nu dorim să menţinem aceeaşi prezenţă în ţările occidentale. Oamenii noştri lucrează în condiţii care cu greu pot fi numite umane. Ei se confruntă cu probleme constante, ameninţări cu atacuri fizice”, a afirmat şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, în cadrul unei întâlniri cu absolvenţii universitari acceptaţi în serviciul diplomatic, potrivit RIA Novosti.

El a invocat că ”Europa a decis să se închidă şi să oprească orice cooperare economică” şi a adăugat că ”nu poţi fi forţat să fii drăguţ”.

Lavrov a mai spus că Ministerul rus de Externe efectuează în prezent o ”reorientare geografică” a activităţilor sale atât în străinătate, cât şi în cadrul biroului central, sugerând o potenţială scădere a prezenţei diplomatice a Rusiei în Occident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.