Majoritatea Senatului SUA a adoptat miercuri Legea de Autorizare a Apărării Naţionale, sau NDAA, trimiţând proiectul de cheltuieli de 770 de miliarde de dolari biroului preşedintelui Joe Biden pentru promulgare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Votul a fost de 89-10, cu sprijin puternic atât din partea democraţilor, cât şi a republicanilor pentru legislaţia anuală, care autorizează finanţarea şi stabileşte politica pentru Departamentul Apărării. De asemenea, a existat un sprijin bipartizan puternic pentru proiectul de lege în Camera Reprezentanţilor, care l-a adoptat cu 363-70 săptămâna trecută.

Legea privind bugetul apărării naţionale pentru anul fiscal 2022 autorizează cheltuieli militare de 770 de miliarde de dolari, cu 25 de miliarde de dolari mai mult decât a cerut Biden şi cu aproximativ 5% mai mult decât bugetul de anul trecut.

Proiectul de lege - rezultatul negocierilor intense dintre Camera Reprezentanţilor şi Senatul Democraţi şi Republicani - include o creştere a salariilor cu 2,7% pentru militari şi mai multe achiziţii de avioane şi nave ale Marinei, pe lângă strategiile de abordare a ameninţărilor geopolitice.

Acesta include prevederi menite să respingă Rusia şi China, cum ar fi 300 de milioane de dolari pentru Iniţiativa de asistenţă pentru securitate a Ucrainei, care oferă sprijin forţelor armate ale Ucrainei, 4 miliarde de dolari pentru Iniţiativa europeană de apărare şi 150 de milioane de dolari pentru cooperarea în domeniul securităţii baltice.

În ceea ce priveşte China, proiectul de lege include 7,1 miliarde de dolari pentru Iniţiativa de descurajare din Pacific şi o declaraţie de sprijin al Congresului pentru apărarea Taiwanului, precum şi o interdicţie ca Departamentul Apărării să achiziţioneze produse realizate prin muncă forţată din regiunea Xinjiang din China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.