Şefii NATO, ai Consiliului European şi ai Parlamentului European (PE) şi-au reiterat îndemnul la o linie dură împotriva Rusiei, cu care doresc totodată să menţină dialogul, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, preşedintele Consiliului European Donald Tusk şi preşedintele PE Martin Schulz au îndemnat marţi, la un forum, la Passau, în în Germania, la o politică echilibrată faţă de Moscova.

"Nu trebuie să declarăm Rusia un stat paria. În schimb ar trebui să spunem Moscovei «condamnăm ceea ce faceţi rău, însă vom menţine deschis canalul dialogului pentru momentul în care veţi fi pregătiţi»", a declarat Schulz.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Stoltenberg a îndemnat la o relaţie constructivă cu Rusia, în pofida faptului că relaţiile cu NATO au atins cel mai scăzut nivel de la Războiul Rece şi până în prezent.

"Noi nu vrem să ne sporim prezenţa (şi mai mult), ci vom continua să transmitem un semnal potrivit căruia trupele noastre pot fi consolidate dacă va fi necesar", a declarat secretarul Alianţei Nord-Atlantice.

"Este foarte important să evităm un nou Război Rece. Nu vrem o nouă cursă a înarmării", a subliniat Stoltenberg.

Tusk a apreciat, la rândul său, că normalizarea relaţiilor cu Rusia reprezintă un scop, dar a notat că de când Uniunea Europeană (UE) a prelungit sancţiunile impuse Rusiei din cauza invadării şi anexării Peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014, nu s-a schimbat nimic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.