Şapte marinari sunt daţi dispăruţi şi alţi trei au fost răniţi după ce un distrugător american s-a ciocnit sâmbătă dimineaţă cu un cargo filipinez, la sud de Tokyo Bay din Japonia, a anunţat Marina americană citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paza de Coastă japoneză a anunţat că distrugătorul a început să ia apă, dar nu este în pericol să se scufunde, astfel că vasul comercial a putut să meargă mai departe singur.

Într-un comunicat, Marina americană a anunţat că USS Fitzgerald, un distrugător cu sistem de rachete Aegis, s-a ciocnit cu vasul comercial în jurul orei locale 2.30 (vineri 20.30 ora României), la aproximativ 56 de mile nautice sud-vest de Yokosuka – un incident rar în zona maritime aglomerată din jurul Golfului Tokyo.

Trei dintre cei aflaţi la bordul distrugătorului au fost evacuaţi pentru a primi îngrijiri medicale, inclusive comandantul Bryce Benson, care este în stare stabişă.

Ceilalţi doi militari răniţi au ferit tăieturi şi echimoze.

USS Fitzgerald, Paza de Coastă japoneză şi Forţa de Autoapărare maritime caută încă şapte marinara dispăruţi.

Deocamdată nu este clar cum s-a produs coliziunea, iar autorităţile au demarat o anchetă. Daunele suferite de distrugător, care a fost modernizat şi reparat la începutul acestui ani, în schimbul sumei de 21 de milioane de dolari, urmează să fie evaluate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.