Şapte combatanţi din cadrul Forţelor Democratice Siriene (FDS) au fost ucişi în noaptea de luni spre marţi într-un atac, la Manbij, în nordul Siriei, a anunţat o purtătoare de cuvânt a alianţei arabo-kurde susţinte de Statele Unite, primul atac revendicat marţi de către gruparea Statul Islamic (SI) după căderea ”califatului”, relatează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a fost revenidcat de SI, după ce FDS a anunţat sâmbătă înfrângerea în Siria a grupării jihadiste şi căderea ”califatului” la Baghouz, în estul ţării.

O purtătoare de cuvânt FDS a precizat că atacul terorist a vizat un punct de control la intrarea în oraş.

SI a anunţat, într-un comunicat, că ”soldaţii califatului au atacat un punct de control al apostaţilor din PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan)” la vest de Manbij şi au ucis nouă persoane.

Ei ”i-au înfruntat cu mitralierele”, se arată în acest mesaj postat pe un cont SI pe telegram, potrivit AFP.

Acesta este primul atac comis de SI împotriva forţelor antijihadiste susţinute de Statele Unite după căderea ”califatului” SI sâmbătă, la Baghouz (est).

Oraşul Manbij, situat la aproximativ 30 de kilometri de frontiera turcă, a fost recucerit în 2016 de la jihadiştii din SI de către o miliţie siriană din cadrul FDS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.