Justiţia italiană a deschis o anchetă care-l vizează pe Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta), pe care-l suspectează de faptul că a folosit în mod abuziv avioane şi elicoptere care i-au fost puse la dispoziţie pe când era ministru de Interne, au anunţat joi surse judiciare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul Romei vizează 35 de zboruri efectuate de către liderul extremei drepte, care şi-a rupt, în august, alianţa cu Mişcarea Cinci Stele (M5S, antisistem) şi a ajuns în opoziţie.

Membrii Guvernului italian pot folosi avioane şi elicoptere în exerciţiul funcţiei, dar nu şi în campanie.

Acesta este obiectul anchetei care-l vizează pe Salvini, care a străbătut Italia în lung şi-n lat pe cândera ministru, profitând în unele cazuri de deplasările sale oficiale pentru a organiza mitinguri politice.

”Aflu că fac obiectul unei anchete” a reacţionat el joi.

”Toate zborurile mele instituţionale au fost efectuate din motive instituţionale (...). Nu am făcut-o niciodată pentru a pleca în vacanţă, spre deosebire de alţi politicieni”, a atacat el.

La finalul altei proceduri, Curtea de Conturi a Italiei a stabilit că Matteo Salvini a folosit în mod necuvenit aeronave puse la dispoziţia sa de stat. Însă Curtea a clasat dosarul, pe motiv că, aprecia ea, această practică nu a a costat nimic contribuabulul italian

Procedura Parchetului Romei ar urma să nu influenţeze sondajele favorabile Ligii, cea mai populară formaţiune în Italia, creditată cu 30% potrivit unor anchete.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.