Serviciile de informaţii militare belgiene supraveghează 60 de militari – 55 de soldaţi şi cinci subofiţeri – “identificaţi drept musulmani radicalizaţi”, a anunţat vineri ministrul apărării Steven Vandebut, citat de Le Soir.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul de informaţii militare SGRS supraveghează “circa 60 de membri ai (serviciilor – n.r.) de apărare, care prezintă un comportament suspect”, se arată într-o notă scrisă transmisă de Vandebut Parlamentului.

SGRS “verifică dacă ideile sau comportamentul membrilor personalului de apărare încalcă valorile şi/sau misiunea armatei”, a adăugat oficialul, precizând că “libertatea de religie este un drept fundamental”.

Până în prezent, “niciun soldat nu a fost demis din cauza extremismului islamic” şi “toţi militarii vizaţi, eventual, (de o măsură disciplinară – n.r.) au părăsit armata din proprie iniţiativă sau au fost concediaţi din alte motive”, a precizat ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.