Primarul Londrei, Sadiq Khan, a transmis Uniunii Europene că Partidul Laburist va fi nevoit să se opună acordului „prost” privind Brexitul care reiese din negocierile UE cu prim-ministrul Theresa May, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comentariile lui Khan vin înainte de întâlnirea sa din această săptămână cu negociatorul şef al UE, Michel Barnier. Khan va sublinia nevoia unor legături economice strânse. De asemenea, el va aduce vorba şi despre marşul de sâmbătă pro-UE din Londra, argumentând că este o dovada unei schimbări a opiniei publice, care acum preferă un vot pentru un acord final. Khan se va întâlni vineri cu Barnier şi va sublinia opunerea Partidului Laburist faţă de acordul comercial negociat la Bruxelles.

Primarul Londrei consideră că acordul de tip Canada va duce la bariere economice din cauza retragerii Regatului Unit de pe piaţa unică şi din uniunea vamală. Khan a afirmat: „Theresa May nu a reuşit să pună interesul naţional în faţa gestionării partidului său şi acest lucru ne duce ori către un acord nefavorabil privind Brexitul sau, mai rău, spre niciun acord”. „Este o situaţie în care ambele părţi au de pierdut, punând în pericol locuri de muncă, creşterea economică şi standardele de viaţă. Ca primar, voi continua să susţin londonezii, nu doar prin contact direct cu Europa dar şi punând presiune pe guvern să îşi schimbe abordarea dăunătoare privind Brexitul şi luptând pentru drepturile tuturor cetăţenilor UE care locuiesc în Londra”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.