Războiul din Ucraina ar putea dura mai multe timp decât se prevedea, însă ţările din Occident este necesar ”să continue să susţnă Ucraina în toate modurile posibil”, îndeamnă luni premierul olandez Mark Rutte, aflat într-o vizită la Kiev, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acest război ar putea să dureze mai mult timp decât prevedeam sau speram noi. Însă asta nu înseamnă că putem sta şi ne uita pasiv cum se desfăşoară. Trebuie să rămânem concentraţi şi să continuăm să susţinem Ucraina în toate modurle posibile”, îndeamnă Rutte într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Mark Rutte a efectuat o vizită la Bucea, Irpin şi Borodianka, trei oraşe situate lângă Kiev, ocupate de militari ruşi la începutul războiului şi care au devenit un simbol al atrocităţilor pe care acestea le-au comis în Ucrana.

El anunţă trimiterea în Ucraina a unor sisteme de artilerie suplimentare, cu rază lungă de acţiune şi a unui ajutor financiar în valoare de 200 de milioane de euro.

Aceasta este prima vizită în Ucraina a premierului olandez de la începutul inavaziei Rusiei, la 24 februarie.

Volodimir Zelenski a salutat într-uo postare e telegram, după întâlnirea cu Rutte, discuţii ”constructive” şi a mulţumit Olandei, ”care face parte din topul 10 al partenerilor ţării noastre”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.