Rusia urmează să ”consulte” populaţia din aceste regiuni pentru a stabili frontierele regiunilor ucrainene anexate vineri Herson şi Zaporijjea, în sudul Ucrainei, anunţă luni Kremlinul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom continua să consultăm populaţia acestor regiuni”, a răspuns un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat dacă Rusia a anexat în întregime aceste regiuni sau doar părţile acestora pe care e ocupă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a oficializat vineri, într-o ceremonie, la Kremlin, anexarea Hersonului şi Zaporijjei, dar şi a regiunilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.

Regiunile Doneţk şi Lugansk au fost anexate în întregime.

Rusia a recunoscut ”suveranitatea” celor două regimuri separatiste proruse din Donbas la sfârşitul lui februarie, cu trei zile înainte de invazia Ucrainei.

Însă Kremlinul a anunţat săptămâna trecută că frontierele regiunilor Herson şi Zaporijjea este necesar să fie ”clarificate”.

Potrivit grupului de reflecţie american Institute for the Study of War (ISW), Rusia deţine controlul asupra a 72% din suprafaţa regiunii Zaporijjea şi asupra a aproximativ 88% din suprafaţa Hersonului şi asupra capitalei omonime a acesteia din urmă, afşată sub ocupaţie rusă.

Rusia a organizat - în pripă -, în cele patru regiuni ucrainene, pretinse referendumuri, denunţate amplu de Kiev şi aliaţii acestuia din Occident, în urma unei contra-fensive ucrainene care a forţat armata rusă să cedeze mii de kilometri pătraţi din teritoriul ucrainean cucerit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.