Spionii chinezi şi ruşi ascultă convorbirile telefonice ale preşedintelui american, Donald Trump, când el îşi foloseşte telefonul personal pentru a bârfi cu prieteni vechi iar Beijingul se foloseşte de aceste informaţii pentru a influenţa politicile SUA, a informat New York Times, bazându-se pe informaţii de la foşti şi actuali oficiali americani, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierii lui Trump l-au avertizat că telefonul său personal nu este securizat şi că spionii ruşi interceptează conversaţiile sale constant, dar preşedintele refuză să renunţe la telefon, informează New York Times.

Oficialii au declarat că serviciile secrete americane au aflat de la guverne străine şi prin interceptarea unor oficiali străini că Rusia şi China ascultă convorbirile lui Trump.

China are o abordare mai sofisticată privind interceptările şi caută să le folosească pentru a determina ce gândeşte Trump, de cine ascultă şi cum ar putea fi influenţat, conform oficialilor.

Beijingul încearcă să folosească informaţiile obţinute pentru a preveni o escaladare a războiului comercial dintre China şi SUA.

Oficialii chinezi se bazează pe oamenii de afaceri din China şi pe cei cu legături cu Beijingul pentru a argumenta în favoarea Chinei în faţa prietenilor lui Trump pentru a-l influenţa pe preşedinte, au precizat oficialii.

Au existat mai multe îngrijorări în 2018 privind interceptarea convorbirilor telefonice de la Casa Albă. Departamentul pentru Securitatea Naţională a informat într-o scrisoare către mai mulţi senatori în martie că a observat în Washington o activitate similară cu cele ale celor care fură identitatea abonaţilor la reţelele de telefonie mobilă.

Un comisar al Comisiei Federale a Comunicaţiilor a declarat la o întâlnire că problema este una serioasă şi că instrumente de interceptare pot fi folosite de infractori sau agenţi străini.

Washignton Post a informat în iunie că un studiu federal a găsit semne de spionaj sofisticat asupra telefoanelor în apropierea Casei Albe şi a altor locaţii importante în 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.