Rusia şi China organizează exerciţii navale comune de la 21 la 27 decembrie, cu avioane şi elicoptere ale Flotei ruse la Oceanul Pacific şi ale Marinei chineze, anunţă luni Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste exerciţii navale comune - care au loc anual începând din 2012 - includ tiruri de rachetă şi de artilerie la Marea Chinei de Est, precizează Moscova.

”Obiectivul principal al exerciţiilor este să consolideze cooperarea navală a Rusiei cu China, să menţină pacea şi stabilitatea în regiunea Asia-Pacific”, anunţă ministerul rus.

Potrivit acestei surse, Rusia va desfăşura crucişătrul lansator de rachete Varyag, fregata Mareşal Şapocinikov şi două corvete.

China va trimite, potrivit aceleiaşi surse, două nave de patrulare, o navă de realimentare cu carburant şi un submarin cu propulsie diesel.

”Avioane şi elecoptere ale aviaţiei Flotei (ruse) la Pacific şi ale Marinei chineze vor fi desfăşurate la aceste exerciţii”, precizează ministerul rus.

Rusia caută în ultimele luni să-şi consolideze relaţiile cu ţările asiatice - mai ales cu China -, împotriva sancţiunilor care i-au fost impuse de Occident din cauza Războiului rus din Ucraina.

Moscova şi Beijingul se prezintă drept o contrapondere geopolitică a Statelor Unite şi aliaţilor acestora.

La sfârşitul lui noiembrie, Rusia a anunţat c o escadrilă de bombardiere strategice ruseşti şi chinezeşti a efectuat o misiune de patrulare aeriană deasupra Mării Japoniei şi Mării Chinei de Est.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.