Rusia ”nu-şi freacă mâinile” după respingerea masivă a acordului Brexitului de către deputaţii britanici, ceea ce creşte riscul unui ”no deal”, a dat asigurări miercuri Serghei Lavrov, adăugând că doreşte o UE ”unită şi puternică”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi nu vom spune şi nu spunem nimic despre Brexit, chiar dacă unii spun şi scriu constant că Rusia îşi freacă mâinile şi jubilează. Nimic din toate astea”, a dat asigurări şeful diplomaţiei ruse în conferinţa sa de presă anuală.

”Noi am spus mereu, cu mult înainte ca ideea Brexitului să ia formă, că o Uniune Europeană unită, puternică şi, mai important, independentă este în interesul nostru”, a continuat el.

”Să vedem ce se întâmplă. Bineînţeles, suntem pregătiţi să cooperăm cu Uniunea Europeană şi Marea Britanie dacă asta se termină cu o retragere din UE”, a adăugat ministrul.

După referendumul cu privire la Brexit, Rusia a fost acuzată de amestec în favoarea unei ieşiri din UE, cu scopul de a încuraja disensiunile între occidentali.

Deputaţii britanici au respins marţi seara, cu o majoritate foarte largă - de 432 la 202 voturi -, acordul retragerii negociat de Londra cu Cei 27, o grea înfrângere politică a premierului Theresa May.

Relaţiile dintre Rusia şi Regatul Unit sunt la cel mai scăzut nivel după otrăvirea, în sud-estul Angliei, a fostului dublu agent rus Serghei Skripal, atribuită de Londra serviciilor secrete ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.