Armata rusă îşi concentrează în prezent eforturile asupra cuceririi întregii regiuni Doneţk, în estul Ucrainei, a anunţat joi şeful Statului Major rus Valeri Gherasimov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Situaţia pe linia frontului a fost sabilizată, iar principalele eforturi ale trupelor noastre se concentrează asupra încheierii eliberării teritoriului «republicii populare» (de la) Doneţk”, autoproclamată de către separatişti proruşi, a anunţat Valeri Gherasimov, citat de agenţiile ruse de presă.

815 KM DE LINIE DE FRONT

Linia frontului cu forţele ucrainene are, în prezent, o lungime de 815 kilometri, potrivit lui Gherasimov.

Armata rusă a lovit peste 1.300 de ”ţinte de importanţă critică” în Ucraina, iar acest lucru i-a ”permis să reducă în mod considerabil potenţialul de luptă al foeţlor armate ucrainene”, a anunţat el.

Valeri Gherasimov a salutat folosirea ”pentru prima oară în condiţii de ljuptă” a unor arme hipersonice ruseşti - racheta de tip Kinjal.

CONFRUNTĂRI ARMATE CONCENTRATE ÎN EST

Confruntările armate se concentrează în prezent în estul Ucrainei - după o serie de înfrângeri militare ruse în nord-estul şi sudul Ucrainei, din septembrie şi până la începutul lui noiembrie -, şi anume în oraşul Bahmut, pe care armata rusă încearcă să-l cucerească din vară.

În urma acestor înfrângeri, Rusia a ales începând din octombrie tactica bombardării masive a infrastructurilor energetice ucrainene, provocând cu regularitate întreruperi ale alimentării cu curent şi apă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.