Rusia a încheiat mobilizarea a 300.000 de rezervişti în puţin mai bine de o lună de zile, a anunţat vineri ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, într-o reuniune televizată cu preşedintele rus Vladimir Putin, şi a anunţat că ”nicio sarcină suplimentară nu este prevăzută”, adică nu este prevăzută vreo mobilizare suplimentară imediat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sarcina de a recruta 300.000 de persoane a fost îndeplinită”, a anunţat la televiziunea rusă Serghei Şoigu, aşezat în faţa lui Vladimir Putin.

El a precizat că 41.000 dintre aceste persoane au fost desfăşurate deja în unităţi militare în Ucraina.

218.000 DE REZERVIŞTI, ÎN CURS DE FORMARE

”Nicio sarcină suplimentară nu este prevăzută”, a anunţat el, semnalând astfel că Rusia nu preconizează mobilizări suplimentare de rezervişti - civili - imediat.

El a adăugat, însă, că Rusia continuă să recruteze voluntari şi militari cu contract.

Ministrul a anunţat că 218.000 de rezervişti sunt pe cale să fie formaţi în baze militare ruseşti, că 41.000 au fost desfăşuraţi în unităţi militare de luptă în Ucraina şi că alţi 41.000 se află în zona de conflict, dar se află în continuare în formare.

”Vreau să le mulţumesc celor care au intrat în rândul Forţelor armate”, a declarat Vladimir Putin.

”Vă mulţumesc pentru această loialitate faţă de datorie, pentru acest patriotism”, a subliniat el.

CONSOLIDAREA LINIILOR

Locatarul Kremlinului şi ministrul său au recunoscut, din nou, eşecuri ale acestei mobilizări, în care au fost încorporate persoane care nu pot fimobilizate, dar şi penurii de echipament.

Însă Serghei Şoigu a dat asigurări vineri că problemele de echipament au fost ”rezolvate”.

Preşedintele rus a anunţat la 21 septembrie mobilizarea a 300.000 de rezervişti - aşadar civili - în vederea consolidării liniilor, în contextul în care armata ucraineană a obligat forţele ruse să se retragă în mai multe zone, pe front, mai ales în nord-estul şi sudul Ucrainei.

Acest anunţ a condus la un exod al unei mulţimi dificil de calificat de ruşi, care au fugit de frică să nu fie folosiţi în luptă.

Rusia a revendicat anexarea a patru regiuni, două în estul - Doneţk şi Lugansk - şi două în sudul Ucrainei - Zaporijie şi Herson -, în care se află aproape în întregime linia frontului.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.