Autorităţile ruse au introdus duminică numele lui Andy Stone, un purtător de cuvânt al gigantului american al reţelelor de socializare Meta, firma-mamă a Facebook, Instagram şi Whatsapp, pe lista de persoane căutate, în timp ce societatea este clasată drept ”extremistă” în Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numele lui Andy Stone apare de-acum în baza de date a Ministerului rus de Interne cu persoane căutate cu privire la încălcarea Codului Penal.

Autorităţile ruse nu precizează ce îi reproşează directorului de comunicare al Meta.

Rusia a desemnat în mod oficial grupul american, în octombrie 2022, drept organizaţie ”teroristă şi extremistă” şi a deschis astfel posibilitatea unor proceduri judicare mai dure împotriva utilizatorilor din Rusia ai acestor reţele de socializare.

Facebook şi Instagram sunt blocate în Rusia de la începutul Războiului din Ucraina şi sunt inaccesibile fără o reţea virtuală privată (VPN), la fel ca Twitter şi numeroase site-uri ale presei critice cu puterea.

Înainte să fie interzise, milioane de ruşi foloseau aplicaţiile Meta, mai ales Instagram, o reţea care rămâne apreciată de către tinerii ruşi în pofida blocării ei.

În aprilie 2022, Rusia a plasat numele CEO-ului Meta Mark Zuckerberg pe  lista neagră a persoanelor căre le interzice intrarea pe teritoriul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.