Rusia a depăşit sâmbătă, pentru prma oară, pragul simbolic de 100.000 de infecţii cu noul coronavrus pe zi, un ”record” - a noua zi la rând - care ilustrează cât de puternic este noul val cauzat de varianta omicron a SARS-CoV-2, foarte contagioasă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Guvernului, 113.122 de cazuri noi de covid-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar 668 de oameni au murit.

Moscova rămâne principalul focar al epidemiei în Rusia - cu 26.488 de îmbolnăviri şi 76 de morţi din cauza covid-19.

Este vorba despre un ”record” a noua zi la rând în cea mai îndoliată ţară de covid-19 din Europa.

Pandemia covid-19 a agravat criza demografică ce afectează Rusia de 30 de ani şi care a pierdut peste un milion de locuitori în 2020.

Autorităţile înregistrează 330.111 de morţi dn cauza covid-19 de la începutul pandemiei, însă agenţia de statistică Rosstat, care lucrează cu o definiţie mai largă, a înregistrat 660.000 - aproape dublu faţă de bilanţul oficial.

Acest bilanţ se explică printr-o campanie de vaccinare foarte înceată, o cvas-iabsenţă a unor măsuri de carantină din primăvara lui 2020 şi o nerespectare generalizată a unor măsuri sanitare precum purtarea măştii în mijloace de transport în comun.

În pofida faptului că Rusia dispune de mai multe vaccinuri de fabricaţie proprie - inclusiv Sputnik V -, mai puţini de jumătate dintre cei 145 de milioane de ruşi s-au vaccinat împotriva covid-19 până în prezent, potrivit site-ului specializat Gogov.

În urma unei carantine stricte în primăvara lui 2020, autorităţile ruse au refuzat să reimpună astfel de măsuri, în pofida unor noi valuri ale epidemiei, cu scopul de a limita pierderi economice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.