Rusia a anunţat sâmbătă, în a treia zi a invaziei Ucrainei, că a vizat infrastructuri militare ucrainene cu rachete de crozieră navale şi aeriene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul nopţii (de vineri spre sâmbătă), Forţele armate ale Federaţiei ruse au atacat instalaţii de infrastructură militară ucrainene cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune, folosind rachete de croazieră navale şi aeriene”, a anunţat într-o intervenţie televizată un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Konaşenkov anunţă că în estul Ucrainei, unde Rusia susţine forţe separatiste în teritoriile separatiste Doneţk şi Lugans, separatiştii proruşi au făcut cuceriri.

Aceste informaţii nu pot fi verificate din surse independente.

Armata rusă a preluat ”controlul total asupra oraşului Melitopol”, în sudul Ucrainei, în apropiere de Peninsula ucraineană Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014.

Forţele ruse au distrus în total 821 de infrastructuri militare, inclusiv 14 aerodromuri, de la începutul invaziei, anunţă Konaşenkov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.