Dronele ucrainene au vizat din nou capitala Rusiei şi două regiuni din sud-vestul ţării, la graniţa cu Ucraina, într-una dintre ele aflându-se una dintre cele mai mari centrale nucleare ale ţării, cu reactoare de tipul celor de la Cernobîl, au declarat vineri oficiali ruşi, relatează CNN şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  O dronă ucraineană a atacat un oraş din vestul Rusiei care găzduieşte una dintre cele mai mari centrale nucleare din ţară, deşi nu au fost raportate pagube la uzină, au declarat oficialii ruşi.

Guvernatorul Roman Starovoit a declarat că o dronă ucraineană a avariat vineri dimineaţa devreme faţada unei clădiri din oraşul Kurceatov, aflat la doar câţiva kilometri de centrala nucleară Kursk.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Nu există victime", a declarat Starovoit. El nu a menţionat nicio posibilă deteriorare a centralei nucleare din Kursk.

Centrala nucleară Kursk, din epoca sovietică, are acelaşi tip de reactoare ca şi centrala nucleară de la Cernobîl. O explozie şi un incendiu la centrala de la Cernobîl din 1986, în Ucraina sovietică de atunci, a fost cel mai grav accident nuclear din lume, răspândind radiaţii în întreaga Europă.

În prezent, trei reactoare RBMK-1000 din Kursk sunt operaţionale, iar unul este oprit, potrivit agenţiei nucleare de stat din Rusia.

În trecut, Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc că vizează atacarea centralei nucleare Zaporojie din Ucraina. Încă din primele zile ale invaziei, trupele ruseşti au capturat centrala, care, cu cele şase reactoare ale sale, este cea mai mare instalaţie nucleară din Europa.

De asemenea, o altă dronă a fost doborâtă în regiunea Belgorod din vestul Rusiei, potrivit guvernatorului Viaceslav Gladkov.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat că apărarea aeriană a doborât o dronă care se apropia de capitală în timpul nopţii. Nu au fost raportate victime sau pagube, a spus el.

Aceasta a perturbat pentru scurt timp zborurile către aeroportul Vnukovo din Moscova.

Între timp, în regiunea Kursk, o dronă ucraineană a vizat oraşul Kurceatov în primele ore ale zilei de vineri, a declarat guvernatorul Roman Starovoit. El a spus că drona a lovit o clădire nerezidenţială, avariindu-i faţada. Starovoit declarase anterior că două drone au vizat oraşul, dar a precizat ulterior că nu a putut fi confirmată căderea celei de-a doua drone.

Atacurile cu drone ucrainene asupra Rusiei s-au intensificat în această săptămână. La începutul zilei de miercuri, Rusia a asistat la cel mai mare asalt cu drone pe teritoriul său de când a lansat invazia anul trecut, şase regiuni, inclusiv Moscova şi Briansk, fiind atacate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.