Rusia anunţă joi că a ”neutralizat” 20 de drone ucrainene în mai multe regiuni ruse la frontiera cu Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul nopţii (de miercuri spre joi), mai multe tentative ale regimului de la Kiev de a comite atacuri teroriste împotriva unor instalaţii situate pe teritoriul rus au fost împiedicate”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Armata rusă a ”neutralizat” 20 de drone, două rachete balistice de tip Tocika-U şi cinci baloane care servesc în general la deturnarea atenţiei sistemelor de apărare aeriană, precizează ministerul.

Şaisprezece dintre drone şi două rachete au fost distruse deasupra regiunii Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina, ţintită aproape zilnic în atacuri ucrainene, se arată în comunicat.

O femeie rănită în acest atac a fost spitalizată, potrivit guvernatorului regiunii, Viceslav Gladkov.

Celelalte regiuni vizate sunt Voronej, tot la frontiera cu Ucraina, şi Rostov, în care se află cartierul general milittar al Operaţiunilor ruse în Ucraina, potrivit ministerului.

Ucraina, în care Rusia desfăşoară o ofensivă de peste doi ani, şi-a multiplicat atacurile împotriva Rusiei în ultimele săptămâni, vizând instalaţii energetice.

Kievul s-a angajat să poarte lupte pe teritoriul rus, ca represalii faţă de intensificarea bombardamentelor ruse pe teritoriul ucrainean.

AERODROM MILITAR RUS, ATACAT ÎN CRIMEEA 

Ucraina a anunţat joi că a atacat miercuri un aerodrom militar rus la Djankoi, în Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

”O operaţiune reuşită a Forţelor armate ucrainene vizânz aerodromul militar Djankoi” a permis ”distrugerea sau avarierea gravă” a unor lansatoare de sisteme de tip S-400, echipamente radar şi unui centru de control al apărării aeriene, a anunţat pe Telegram spionajul militar ucrainean (GUR).

DOI MORŢI ÎN BOMBARDAMENTE RUSE

În regiunea ucraineană Doneţk, parţial ocupată de Rusia, în estul Ucrainei, o persoană a fost ucisă la Selîdove, în bombardamente ruseşti.

Case au fost avariate, iar o zonă industrială a fost incendiată în aceste bombardamente, anunţă pe Telegram guvernatorul Vadîm Filiaşin.

Altă persoană, un bărbat în vârstă de 56 de ani, a fost ucis la Oceretîne, în Doneţk, anunţă guvernatorul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.