Rusia a acuzat duminică Ucraina că plănuieşte să însceneze un incident nuclear pe teritoriul său pentru a arunca vina asupra Moscovei înaintea unei reuniuni importante a ONU, dar nu a furnizat dovezi pentru a susţine această teză, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării a afirmat într-un comunicat că substanţe radioactive au fost transportate în Ucraina dintr-o ţară europeană, iar Kievul pregăteşte o "provocare" de amploare. "Scopul provocării este de a acuza armata rusă că ar fi efectuat lovituri nediscriminatorii asupra unor instalaţii radioactive periculoase din Ucraina, ceea ce ar fi dus la scurgeri de substanţe radioactive şi la contaminarea zonei", a declarat acesta.

CITEȘTE ȘI Două rachete ruseşti au zburat "periculos de aproape" de un reactor nuclear

De la începutul invaziei sale în Ucraina, în urmă cu aproape un an, Rusia a acuzat în repetate rânduri Kievul că plănuieşte operaţiuni sub "steag fals" cu arme neconvenţionale, folosind materiale biologice sau radioactive. Niciun astfel de atac nu s-a materializat, precizează Reuters.

Ucraina şi aliaţii săi au respins astfel de acuzaţii ca fiind încercări cinice de a răspândi dezinformare şi a acuzat Moscova că planifică ea însăşi incidente în încercarea de a da vina pe Ucraina.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.