Rusia a modificat arma Kalaşnikov AK-12, folosită de forţele sale în Ucraina, pentru a accelera tragerea şi pentru a oferi soldaţilor mai mult control asupra modurilor de tragere, a informat miercuri agenţia de presă de stat RIA, citându-l pe preşedintele producătorului de arme, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Versiunea AK-12, care a intrat în funcţiune în 2018, va avea dezactivată decuplarea în două runde şi va avea un control bidirecţional al modurilor de tragere, precum şi un suport reglabil pentru obraji, a declarat pentru RIA preşedintele Kalashnikov Concern, Alan Lushnikov.

”În cel mai scurt timp posibil, am selectat soluţii tehnice, am realizat un prototip şi l-am prezentat reprezentanţilor Ministerului rus al Apărării”, a spus Luşnikov.

Acesta nu a precizat când va intra în funcţiune arma modernizată, spunând doar că este în stadiul de documentare a proiectării.

Arma de asalt AK-12 dezvoltată de Kalaşnikov, arma generală a forţelor armate ruse, are, printre altele, un calibru de 5,45 milimetri (mm) şi o precizie îmbunătăţită faţă de versiunile sale anterioare.

Producătorul de arme Kalaşnikov a fost sancţionat de Statele Unite în 2014, anul în care Rusia a invadat şi a anexat peninsula ucraineană Crimeea.

UE şi Regatul Unit şi-au impus propriile sancţiuni împotriva Kalashnikov Concern în acest an.

Preşedintele rus Vladimir Putin numeşte invazia în Ucraina ”o operaţiune specială” de demilitarizare a vecinului său, în timp ce Kievul acuză Moscova de acapararea de pământ în stil imperial pentru a prelua un vecin pro-occidental care a scăpat de dominaţia rusă când Uniunea Sovietică s-a destrămat în 1991.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.