Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu anunţă marţi că armata rusă a ”eliberat total” zonele rezidenţiale din Sivierodoneţk, un oraş situat în Donbas, în estul Ucrainei, actualul epicentru al confruntărilor armate în regiune, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Zonele rezidenţiale din Sivierodoneţk au fost eliberat total”, a anunţat ministrul rus al Apărării într-un briefing difuzat la televiziune.

”Preluarea controlului asupra zonei industriale (a oraşului) şi localităţilor vecine continuă”, anunţă Serghei Şoigu.

Confruntări armate aveau loc marţi în vederea cuceririi Sivierodoneţkului, un oraş-cheie în estul Ucrainei, supus unui potop de foc rus, în care situaţia se aschimbă ”din oră-n oră”, potrivit Kievuului.

”Eroii noştri îşi menţin poziţiile la Siverodoneţk. Confruntări intense de stradă continuă”, anunţa preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski luni seara, în ultima sa intervenţie video.

”În regiunea Doneţk, în afară de artilerie, inamicul trage din avooane şi elicoptere”, anunţa marţi dimineaţa, într-un prim buletin, Statul major al armatei ucrainene, subliniind că Sivierodoneţkul rămâne ”centrul ţintei inamicului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.