Armata rusă a cucerit satul Marinka, situat în apropiere de Doneţk, în estul Ucrainei, anunţă luni, de Crăciun, ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, o cucerire care permite Moscovei să-şi continue ofensiva către vest în această regiune, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Localitatea Marinka, situată la cinci kilometri sud-vest de Doneţk, a fost complet eliberată azi”, de Crăciun, anunţă Serghei Şoigu într-un interviu televizat, alături de preşedintele rus Vladimir Putin.

Marinka a fost transformată de către armata ucraineană într-un bastion, din 2014, la începutul războiului cu separatuştii proruşi susţinuţi de Moscova, care au cucerit atunci oraşul Doneţk.

Serghei Şoigu anunţă că Marinka este ”o zonă puternică fortificată, conectată prin pasaje subterane”, care o protejeză de atacuri de artilerie şi aeriene.

”Mulţumită acţiunilor decisive ale soldaţilor noştri, fortăreaţa a fost fisurată”, se felicită el.

”Eliberarea localităţii reduce în mod natural capacităţile de apărare ale forţelor armate ucrainene şi ne dă ocazii suplimentare de a ne continua acţiunea în această direcţie”, adaugă el.

Vladimir Putin se felicită cu privire la faptul că cucerirrea Marinkăi îndepărtează trupele ucrainene de Doneţk, capitala regională aflată sub control rusesc, vizată cu regularitate de bombardamente ucrainene din 2014.

”Am respins în mod semnificativ câmpul de acţiune a artileriei în apropiere de Doneţk (...), iar acest lucru permite azi apărarea Doneţkului într-un mod mai eficient de atacuri”, subliniază Serghei Şoigu.

Marinka - o zonă fortificată - ”dă trupelor noastre posibilitatea de a dispune de un spaţiu operaţional mai larg”, spune, la rândul său, Vladimir Putin.

Forţele ruse au preluat iniţiativa pe front, după eşecul contraofensivei ucrainene, cucerind teren mai ales în estul Ucrainei.

Ele încearcă de mai multe luni să încercuiască alt bastion - Avdiivka -, tot în est.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.