Un român, Marius I., în vârstă de 41 de ani, este judecat începând de miercuri la Paris cu privire la ”trafic de persoane”, acuzat de faptul că şi-a obligat fratele vitreg, adolescent, să îşi petreacă tot timpul furând, acuzaţii pe care le contestă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu sunt un nevinovat în închisoare”, a declarat bărbatul, care vorbeşte doar română, la o Curtea Penală departamentală .

Fratele său vitreg mai mic, ”Adrian”, un nume schimbat, care are în prezent vârsta de aproape 19 ani, prezent la audieri, îl acuză de faptul că l-a exploatat obligându-l să jefuiască clienţi ai unor bănci la momentul retragerii banilor din bancomat.

Potrivit tânărului, aceste fapte au început pe când avea vârsta de 12 ani.

Sub ameninţarea bătăii, el era obligat să desfăşoare această activitate timp de şase zile pe săptămână, marţea fiind singura zi de ”odihnă”.

Adrian, partea civilă în acest proces, încarcerat cupriviren la furturi, îl acuză de acelaşi fapte pe tatăl lor, în vârstă de 59 de ani.

Acesta din urmă se află în România, iar pe numele său a fost emis un mandat de căutare.

ORDINE DE LA ”ŞEFI DE TABĂRĂ”

Condamnat în 2019 la Bobigny cu privire la fapte asemănătoare împotriva uneia dintre nurorile sale, tatăl urma să fie judecat iniţial în absenţă alături de fiul său Marius I.

Însă, din motive legate de procedură, procesul acestuia a fost amânat miercuri la o dată ulterioară, la o Curte cu Juraţi.

Alt membru al familiei - un frate al lui Adrian şi un frate vitreg al lui Ion -, în vârstă de 21 de ani, a recunoscut miercuri în cursul audierilor că obişnuia să fure împreună cu Adrian, sub influenţa drogurilor şi la ordinul ”şefilor de tabără”.

Însă tatăl său şi Marius I. nu erau unii dintre aceşti şefi, a dat el asigurări prin viceoconferinţă din închisoarea în care ispăşeşte o pedeapsă la trei ani de închisoare cu privire la furt.

La începutul lui 2021, Marius şi tatăl său au fost văzuţi de către anchetatori trezindu-l pe Adrian în rulota acestuia, în mod vizibil cu scopul de a-l incita la furt, a declarat un poliţist din cadrul Brigăzii de Protecţia a Minorilor, susţinându-şi spusele cu fotografii.

”Simţeam că lui Adrian îi era greu să-şi denunţe familia, însă şi-a menţinut declaraţiile”, a declarat anchetatorul.

Acuzatul - care a trăit în Anglia, Spania şi în tabere improvizate în Île-de-France - este încarcerat din martie 2022.

El susţine că a trăit adunând fier vechi şi cerşind. Însă a dat adesea răspunsuri vagi atunci când completul a încercat să-i refacă parcursul.

”Ne cam pierdem în asta”, a spus iritat preşedintele şedinţei.

Marius I. riscă zece ani de închisoare.

Procesul urmează să se încheie joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.