Nivelul rezervelor de gaze naturale ale Germaniei, extrem de urmărit în contextul tensiunilor Occidentului cu Rusia privind Ucraina, a scăzut recent în mod ”îngrijorător”, anunţă miercuri o purtătoare de cuvânt a Ministerului german al Economiei şi Climei, relatează AFP şi Sputnik

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Supraveghem situaţia nivelului stocării şi este cu siguranţă îngrijorătoare”, a declarat într-o confernţă de presă purtătoarea de cuvânt.

Stocurile de gaze naturale ale Germaniei au scăzut de la 40% la 35-36%, după ce s-au aflat în 2020 la 82%, precizează ea.

O decizie cu privire la o creştere a livrărilor de gaze naturale depinde de situaţia de pe piaţă şi nu de voinţa politică, a subliniat ea, potrivit site-ului Sputnik.

Moscova nu va creşte livrările de gaze naturale în Europa, din cauza lipsei comenzilor, declara miercuri Sputnik eeprezentantul permament al Rusiei pe lângă UE Vladimir Cijov.

Germania este necesar să-şi reducă dependenţa de gazele naturale ruseşti şi să-şi îmbunătăţească pregătirea pentru iarna viitoare prin alte importuri şi o diversificare a aprovizionării, sublinia săptămâna trecută ministrul german al Economiei Robert Habeck.

Rusia asigură în prezent 55% dintre importurile germane de gaze naturale.

Guvernul lui Olaf Scholz a dat mereu asigurări că nu există riscul unei penurii de gaze naturale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.