Hackeri cu legături cu Guvernul chinez s-au infiltrat în reţelele informatice ale Vaticanului - inclusiv a reprezentantului Bisericii Catolice la Hong Kong -, dezvăluie miercuri o companie americană în domeniul securităţii cibernetice, Recorded Future, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Recorded Future, atacurile împotriva Sfântului Scaun au început în mai, în contextul în care Vaticanul şi Beijingul urmează să se angajeze anul acesta în negocieri în vederea unei prelungiri - în septembrie - a unui acord provizoriu pe care l-au semnat în 2018.

Acordul - privind numirea episcopilor catolici în China - a permis o ”încălzire” a relaţiilor diplomatice între Vatican şi China, întrerupte de 70 de ani.

Hackerii au ţintit Vaticanul şi dioceza catolică Hong Kong, şi anume pe şeful misiunii de studiu din Hong Kong, considerat reprezentantul de facto al Papei Francisc în China, precizează Recorded Future.

Aceste atacuri informatice au loc după o reuniune - extrem de rară - între Beijing şi ministrul de Externe al Vaticanului, în Germania, anul acesta - care a constituit reuniunea la cel mai înalt nivel între cele două părţi de decenii.

Ministerul chinez de Externe şi Misiunea de studiu de la Hong Kong, contactate de Reuters, nu au răspuns imediat.

Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt al Vaticanului nu a comentat imediat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.