Însărcinata rusă cu drepturile omului Tatiana Moskalkova vrea să se întâlnească cu omologul său ucrainean Dmitro Lubineţ în Turcia, săptămâna aceasta, potrivit presei ruse de stat, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Confirm că plănuiesc să organizez această întâlnire”, a declarat marţi presei Moskalkova, citată de agenţia oficială rusă de presă Tass.

”Va avea loc un forum major pe teritoriul Turciei pe care=l organizează însărcinatul turc (cu drepturile omului) şi am discutat despre posibilitatea unei reuniuni şi unei eventuale agende”, a adăugat ea.

Această conferinţă urmează aă aibă loc în perioada 12-14 ianuarie, a precizat ea.

Însărcinatul în Parlamentul ucrainean cu drepturile omului Dmitro Lubineţ a anunţat duminică, într-o postare pe Telegram că o întâlnire cu Moskalkova urmează ”să aibă loc în câteva zile în Turcia”.

”Principala problemă de discutat este întoarcerea eroilor noştri acasă”, anunţa el, subliniind că planurile în acest sens sunt ”ambiţiooase”.

”Separat, vom ridica problema repatrierii ostaticilor civili deţinuţi în masă de către Federaţia rusă în teritoriile ocupate temporar şi cărora nu li se dă voie să se întoarcă acasă”, anunţa el.

Această reuniune este evocată după ce Kievul şi Moscova au efectuat duminică un schimb de 100 de prizonieri militari, potrivit autorităţilor ucrainene şi ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.