Un tir de proiectil, în noaptea de duminică spre luni, din Liban către Israel, a condus la tiruri de represalii israeliene către vecinul libanez, anunţă luni armata israeliană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un proiectil a fost tras din Liban către teritoriul israelian”, a anunţat armata israeliană într-un comunicat, precizând că artileria israeliană a tras, ca represalii, ”către punctul de lansare” a proiectilului.

 

Proiectilul tras din Liban a căzut pe un teren, în apropiere de kibuţul Matzuva, în nordul Israelului, fără să facă victime, potrivit armatei.

Tirul nu a fost revendicat imediat.

Potrivit agenţiei oficiale de presă libaneză ANI, proiectilul a fost tras de către ”necunoscuţi”.

Armata libaneză s-a desfăşurat de-a lungul litoralului, în sud, potrivit ANI, iar calmul a revenit în zonă.

Armata israeliană a mai tras în vară către Liban, o ripostă în urma unor tiruri pe teritorul israelian revendicate de către mişcarea şiită libaneză Hezbollah.

Tiruri de obuze către Israel, dinspre Liban, au avut loc anterior în mai, în timpul Războiului de 11 zile între mişcarea palestiniană Hamas şi Israel, în Fâşia Gaza.

În 2006, ultima mare confruntare armată între Israel şi Hezbollah s-a soldat cu peste 1.200 de morţi de partea libaneză, majoritatea civili, şi 160 de moeţri de partea israeliană, majoritatea militari.

Israelul şi Libanul se află tehnic în stare de război, în urma unei serii de conflicte, iar Forţa Interimară ONU (FINUL) este desfăşurată în sudul Libanului, într-o zonă-tampon între cele două ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.