Regele Thailandei, Bhumibol Adulyadej,suveranul cu cea mai îndelungată domnie din lume, 70 de ani, a încetat din viaţă, a anunţat joi Casa Regală de la Bangkok, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat publicat miercuri, Casa Regală a anunţat că starea suveranului în vârstă de 88 de ani, care şi-a petrecut cea mai mare parte a ultimului an internat în spital, nu este stabilă. El nu putea respira fără ajutorul aparatelor şi a contractat o nouă infecţie. Anterior el a făcut hemodializă.

Toţi cei patru copii ai regelui, inclusiv prinţul moştenitor Maha Vajiralongkorn, au mers joi la spital, pentru a doua zi consecutiv, pentru a fi alături de tatăl lor.

Pentru thailandezi, monarhul este o figură unificatoare, pe fondul incertitudinii politice care afectează ţara în ultimii ani.

Legile extrem de dure privind infracţiunile de lezmajestate din ţară interzic orice discuţie privind sănătatea suveranului. De asemenea, eventuale planuri privind succesiune sunt pedepsite prin închisoare.

În cursul dimineţii de joi, sute de oameni s-au strâns la spitalul din Bangkok pentru a-şi exprima susţinerea pentru rege. O parte au purtat galben – culoarea regelui – alţii au ales roz – o culoare care semnifică însănătoşirea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.