Regele Charles va efectua marţi primul său angajament public major de la diagnosticarea sa cu cancer, anunţă BBC. Regele şi regina Camilla vor vizita un spital şi un centru specializat în tratarea cancerului, în cadrul unei manifestări publice de susţinere pentru personal, pacienţi şi activitatea de cercetare în curs. Vizita este menită să continue dorinţa regelui de a creşte gradul de conştientizare a importanţei diagnosticării timpurii a cancerului, Ea urmează deciziei monarhului de a face publice propriile probleme de sănătate la începutul acestui an, în speranţa că îi va încuraja şi pe alţii să îşi facă controale medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În afară de participarea la o slujbă religioasă din duminica Paştelui, regele a stat departe de evenimente publice şi de mulţimi. Însă săptămâna trecută Palatul Buckingham a emis o declaraţie cu un mesaj mai pozitiv despre starea de sănătate a monarhului. În declaraţie se precizează că medicii regelui sunt "foarte încurajaţi de progresele înregistrate până în prezent" în tratamentul său pentru o formă nespecificată de cancer.

Asta înseamnă că poate începe o revenire treptată la angajamentele publice, începând cu vizita simbolică de marţi la un centru oncologic.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Recenta experienţă personală a regelui cu cancerul, care a fost diagnosticat în luna februarie, va aduce o semnificaţie suplimentară vizitei sale la spital - unde va aduce un omagiu eforturilor depuse de personal în numele pacienţilor, familiilor şi îngrijitorilor. Vizita este menită să continue dorinţa regelui de a creşte gradul de conştientizare a importanţei diagnosticării timpurii a cancerului,

Ea urmează deciziei monarhului de a face publice propriile probleme de sănătate la începutul acestui an, în speranţa că îi va încuraja şi pe alţii să îşi facă controale medicale. De asemenea, va exista posibilitatea de a vedea unele dintre tehnologiile inovatoare şi cercetările în domeniul cancerului care au loc la spital.

În ciuda recentei sale convalescenţe, regele şi-a continuat rolul constituţional, inclusiv întâlniri private regulate cu prim-ministrul. Cu toate acestea, rămâne incert dacă regele va putea participa la unele dintre evenimentele regale cheie care vor avea loc în săptămânile următoare, inclusiv Trooping the Colour, petrecerile din grădină şi comemorarea Zilei Z.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.