Slujba de înmormântare a Reginei Elizabeth II, oficiată de episcopul David Conner la Capela St. George de la Castelul Windsor, s-a încheiat. Regele Charles III, emoţionat, a părăsit capela după ce a vorbit cu Arhiepiscopul de Canterbury.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - După ceremonia de înmormântare, sicriul reginei va fi transferat în cripta familiei pentru înmormântare, în jurul orei 21.30 , în intimitate, la Memorialul Regelui George al VI-lea.

Regele Charles III şi regina consoartă au vorbit cu Arhiepiscopul de Canterbury în afara capelei, apoi au plecat. Alţi membri ai familiei sale, Prinţesa Anne, Prinţul Edward şi Prinţul Andrew - împreună cu moştenitorul tronului Prinţul William şi cu Prinţul Harry, au părăsit Capela.

Familia se va întoarce la 19:30, ora locală, în această seară, pentru o ceremonie finală, privată, departe de camerele de luat vederi, unde o vor îngropa pe Regină. 

Orbul, sceptrul şi coroana reginei au fost ridicate de pe sicriu şi aşezate, pe perne, în faţa altarului.

Lordul Chamberlain a rupt bastonul peste sicriul Reginei, marcând simbolic sfârşitul domniei reginei Elizabeth II. 

UPDATE - Regele, însoţit de alţi membri ai familiei regale, se alătură procesiunii de la Quadrangle din incinta Castelului Windsor.

UPDATE - Sicriul Reginei a fost transportat pentru slujbă în Capela St. George.

Corul a cântat Psalmul 121, pus pe muzică de Sir Henry Walford Davies, care a fost cândva organist al Capelei.

Camilla, regina consoartă, a sosit într-o maşină alături de Catherine, Prinţesa de Wales, Meghan, Ducesa de Sussex şi Sophie, Contesa de Wessex.

Regele Charles III, Prinţesa Anne, Prinţii Andrew şi Edward, precum şi Prinţii William şi Harry au mers în spatele convoiului funerar. 

Slujba este de aşteptat să înceapă în aproximativ 10 minute.

ŞTIREA INIŢIALĂ Sicriul a parcurs Long Walk, un drum de 4,5 km, până la Castelul Windsor pentru o slujbă la Capela St George.

Membrii forţelor armate s-au alăturat poliţiei, stând de pază pe traseu.

Mii de persoane se află de-a lungul Long Walk până la castel, iar autorităţile avertizează că traseul este acum închis şi nu mai poate permite accesul altor vizitatori.

Calul favorit al suveranei, Emma, a fost prezent la procesiunea către Windsor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.