Regatul Unit urmează să trimită 350 de militari suplomentari în Polonia, în toiul crizei ruso-occidentale în centrul căreia se află Ucraina, anunţă luni ministrul britanic al Apărării Ben Wallace, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceşti militari urmează să se alăture celor 100 de militari din cadrul Royal Engineers prezenţi în Polonia, trimşi din cauza unui aflux de migranţi la frontiera cu Belarusul.

Această desfăşurare suplimentară vizează ”să arate că putem lucra împreună şi transmite un semnal puternic cu privire la faptul că Marea Britanie şi Polonia sunt alături”, a anunţat ministrul britanic la Londra, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său polonez Mariusz Blaszczak.

Aceşti militari britanici suplimentari urmează să coopereze cu armata poloneză în vederea unei ”consolidări a securităţii mai ales în privinţa ameninţărilor la frontieră”, a anunţat ministrul polonez.

Acest anunţ intervine într-un context de temeri tot mai mari cu privire la faptul că Rusia se pregăteşte să invadeze Ucraina.

Occidentul îl acuză pe preşedintele rus Vladimir Putin de comasarea a peste 100.000 de militari la frontiera ruso-ucraineană.

Rusia dezminte că intenţionează să invadeze Ucraina, însă cere Occidentului garanţii importante de securitate, inclusiv ca Ucraina să nu adere niciodată la NATO.

Ben Wallace subliniază caracterul defensiv al Alianţei Nord-Atlantice şi avertizează că o agresiune rusă în Ucraina ar fi contraproductivă pentru Moscova, în măsura în care ea va conduce la ”şi mai mult NATO, exact ceea ce nu vrea preşedintele (rus Vladimir) Putin”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.